Arbeiderswoning V

Ledegem

Voorgeschiedenis / uitdaging: Een 5-tal jaren ervoor werd in een eerste fase de arbeiderswoning volledig door ons gerenoveerd en voorzien van een uitbreiding waarin de leefruimte en keuken zich bevinden. Enkele jaren later kon de klant het naastliggende perceel bijkopen en kwam de vraag daarop een dubbele garage en een “party room” te voorzien.

Aanpak: In de 1° fase werd er een glazen brug voorzien tussen de oude arbeiderswoning met oude rode baksteen en de uitbreiding met nieuwe rode baksteen. De glazen brug is eigenlijk een schuifraam dat tevens toegang bied tot de ontbijtterras vanuit de keuken. De oude voorplaats werd een ruimte functionele wasberging waar ook alle technieken, vestiaire, opschik en toilet werden voorzien. De trap werd aangepast zodat deze nu in de leefruimte uitkomt om zo een vlotte verbinding met de verdieping te verkrijgen. De verdieping werd voorzien van een ruime badkamer, logeerkamer, dressing en een master bedroom.

In de 2° fase werd er terug met een glazen brug gewerkt tussen de beide delen. Zo staan de 3 verschillende delen visueel los van elkaar. In het volume van de dubbele garage werd tevens de tuinberging voorzien zodat er een vlotte verbinding is van de straat naar de tuin. Dit lager volume werd voorzien van een gevelbekleding in Afrormosia latten. De partyroom werd voorzien van een heel hoog plafond om zo het licht 360° binnen te krijgen. Dit volume werd afgewerkt met kamerhoge glaspartijen en een witte volkern gevelbekleding. Wegens de oriëntatie van het perceel was het mogelijk om met dergelijke hoge glaspartijen te werken zonder storende zonnewering te moeten voorzien. De inrichting van de tuin werd tevens door ons uitgewerkt en heeft in totaal 3 terrassen waardoor de klant ten allen tijde de zon kan volgen en ook bij slecht weer van de tuin en de woning kan genieten.

Resultaat: Een heel ruime en multifunctionele woning met veel licht, privacy en zicht op de tuin.