Hoeve B

Kortrijk

Uitdaging: Totaalrenovatie van een uitgewoonde boerderij met bijgebouwen.

Wensen klant: Echte familiewoning met heel veel ruimte en mogelijkheden, waarbij het karakter van de hoeve werd behouden.

Aanpak: De boerderij en bijgebouwen werden quasi volledig ontmanteld met uitzondering van de massieve buitenmuren die louter als toekomstige gevelsteen bleven staan. Er werd aan de binnenzijde een volledig nieuwe constructie opgetrokken, de oude houten spanten werden gerecupereerd. De woning werd door middel van een hout – staal – glas constructie verbonden met de stallen. Deze constructie herbergt onder meer de inkomhall, polyvalente ruimte, exporuimte voor oldtimer, toilet met vestiaire, toegang tot keuken en garage. De woning zelf werd aan de achterzijde uitgebreid om op het gelijkvloers een extra leefruimte en op de verdieping de private vertrekken van de ouders te voorzien.

Resultaat: De charme en karakter van de oude hoeve werden bewaard en aangevuld met het moderne en toch warme karakter van de uitbreidingen. Zo krijgt elke zone zijn eigen karakter dat toch naadloos in elkaar overloopt.