Villa B

Uitdaging: transformatie van de gelijkvloerse verdieping van een villa naar toekomst gericht wonen met gescheiden praktijkgedeelte.

Wensen klant:

  • optimaal comfort en flexibiliteit
  • optimaal gebruik maken van het uitzicht
  • toekomst gericht
  • gescheiden woon en werkfunctie

Aanpak: Op het gelijkvloers werd een volledig nieuwe semi-open indeling gecreëerd aan de hand van een centraal volume waarin zich verschillende functies bevinden, zoals vestiaire, toilet, haard, kastenruimte, technieken als A/C, … . In plaats van zoals vroeger via een donkere centrale gang door een deur naar een individuele afgesloten ruimte te gaan kan men nu rond het centrale volume wandelen en zo de volledige ruimte van het gelijkvloers benutten en aanvoelen. De praktijkruimtes zijn afsluitbaar van het privaatgedeelte door middel van schuifdeuren  die in het centraal volume inschuiven. De wasberging werd in de witte kastenwand van de keuken verwerkt en is zo heel vlot toegankelijk vanuit elke functie (wonen, werken of terras). Aan de achtergevel werd een beperkte uitbreiding gerealiseerd met maximale beglazing om zo een open karakter met de buitenomgeving te creëren.

Resultaat: door de strakke looplijnen en de warme, houten afwerking van het centraal volume werd een heel functioneel, strak en toch warm aanvoelend interieur op maat bekomen.

Copyright: Fotografie Pieter Clicteur, The Art of Living magazine