Villa VE

Blankenberge

Uitdaging: totaalrenovatie van een oude villa met een rijke geschiedenis

Wensen klant:

  • optimaal gebruik maken van de volledige oppervlakte van de woning
  • nieuwe invulling van het interieur volgens gezinssamenstelling en professionele eisen
  • energieprestatie woning
  • akoestiek

Aanpak: De villa werd volledig gestript, zowel binnen als buiten. De buitenschil werd vernieuwd (dak en buitenschrijnwerk) en de binnenzijde kreeg een volledig nieuwe invulling ifv eisen bouwheer en oriëntatie tov de zon. Door de strakke looplijnen beschikt het interieur over een modern karakter dat werd afgewerkt met warme en  natuurlijke materialen.

  • inkom / bureel werd keuken met 2 aanpalende terrassen
  • 2 van elkaar gescheiden donkere en benauwde zolders werden met elkaar verbonden en opengemaakt tot in de nok en zijn nu de dressing / slaapkamer / badkamer van de ouders die naadloos in elkaar overlopen
  • de kinderkamers kregen elk een mezzanine
  • de kinderen beschikken over een aparte badkamer
  • de was- en strijkruimte werd dicht bij de slaapkamers en badkamers voorzien om niet te hoeven “sleuren” met het waslinnen.
  • inkom werd verplaatst
  • de looplijnen werden aangepast
  • omgeving werd aangepast aan het nieuwe interieur

Resultaat: een up-to-date villa waarin het originele karakter nog herkenbaar is, maar volledig op maat van de nieuwe bewoners.