Toonzaal

Kuurne

Uitdaging: Toonzaal met ontvangstruimte ontwerpen voor expositie van veelal kleinere producten

Aanpak: Door gebruik te maken van zwart-wit vlakken op wanden en plafonds werd de ruimte visueel vergroot. De looplijnen werden zo voorzien dat men automatisch uitkomt bij de receptie waar men zich kan aanmelden of bestellingen plaatsen. Er werd gewerkt met een centraal verlaagd plafond zowel om technieken als verlichting in onder te brengen en om extra perspectief aan de ruimte toe te voegen. De centrale displays werden van klein naar groot voorzien om het overzicht te bewaren. Inbouwelementen werden in een kastenwand ingewerkt zodat ook de achterzijde zichtbaar blijft door het openmaken van de kastdeur. Dit zorgt er tevens voor dat bij nieuwe elementen met andere afmetingen makkelijk een nieuw deurpaneel kan voorzien worden om het element in te passen. Alle displays zijn tevens mobiel en kunnen ingezet worden tijdens beurzen. Accenten aan het interieur werden in het bedrijfskleur voorzien.

Resultaat: Gebruiksvriendelijke en overzichtelijke toonzaal.